U bevindt zich op: Home Mens en organisatie Nieuwe huisvesting

Nieuwe huisvesting

Het RIVM verhuist in 2018 naar het Utrecht Science Park. Samen met het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) komt het RIVM in een nieuw gebouw aan de Weg tot de Wetenschap in Utrecht. In de zomer van 2014 is het project gegund aan het consortium: StruktonHurksHeijmans, een samenwerkingsverband tussen Strukton, Hurks en Heijmans.

Gunning

Met de gunning van het project was de dialoogfase van de aanbesteding afgerond. In deze fase hebben de opdrachtgever en de betrokken partijen met elkaar om de tafel gezeten om te komen tot een ontwerp voor de nieuwe huisvesting. In deze periode hebben ze getoetst of ze elkaar goed hebben begrepen, en afgetast of hun ontwerp haalbaar was. In april 2014 kwamen er twee inschrijvingen voor de aanbesteding van de Nieuwe Huisvesting binnen. Deze zijn beoordeeld door een uitgebreid team van specialisten. Medio juli is de overeenkomst tussen de Staat en het consortium getekend en eind augustus is er ' financial close'  bereikt.

Nieuwe huisvesting hele pand

Publiek Private Samenwerking

De nieuwbouw vindt plaats via een Publiek Private Samenwerking (PPS) met een DBFMO-contract. Dit betekent dat StruktonHurksHeijmans verantwoordelijk is voor het ontwerp, bouw, financiering en onderhoud van het nieuwe gebouw, alsook de facilitaire dienstverlening.

Het ontwerp

In het nieuwe gebouw van achttien verdiepingen komen niet alleen kantoren, maar ook laboratoria. Een helder en open ontwerp moet de belangrijkste taken van RIVM en CBG in de nieuwbouw ondersteunen: kennis ontwikkelen en delen. Veel daglicht en open lijnen vergemakkelijken de oriëntatie.Meer informatie

Service